تخریب ساختمان با انفجار

تخریب ساختمان با انفجار

تخریب ساختمان با انفجار یکی از سریعترین و بهترین روش های تخریب ساختمان برای ساختمان های بزرگ و مرتفع محسوب می شوذ. اگرچه این روش در ایران خیلی مرسوم نیست ، ولی بررسی تخریب ساختمان با انفجار در سایت تخصصی “آی تخریب” به رشد و توسعه مهندسی تخریب ساختمان در تهران و تخریب ساختمان در کرج کمک خواهد کرد. 

در این مقاله آموزشی به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد :

چه مواد منفجره ای در این روش تخریب استفاده می شود؟

مزیت روش تخریب ساختمان با انفجار چیست؟

تاریخچه تخریب با مواد منفجره چیست؟

و …

پس با itakhreeb همراه باشید

چه زمانی از روش تخریب انفجاری استفاده می شود؟

شما می توانید یک دیوار سنگی را با یک پتک خراب کنید، و تخریب یک ساختمان پنج طبقه با استفاده از بیل مکانیکی و گوی تخریب نسبتاً آسان است. اما زمانی که باید یک سازه عظیم، مثلاً یک 20 طبقه را از بین ببرید، باید اسلحه های بزرگ را بیرون بکشید. تخریب انفجاری روش مورد استفاده بهتری برای تخریب ایمن و کارآمد سازه های بزرگتر است. هنگامی که ساختمان توسط ساختمان های دیگر احاطه شده ، ممکن است لازم باشد که ساختمان “منفجر شود”، یعنی فروریختن آن در ردپای خود با استفاده از وزن سنگین خود ساختمان.

تخریب انفجاری برج اماراتروش انفجار و مواد منفجره مورد استفاده

در روش تخریب ساختمان با انفجار از نیتروگلیسیرین و یا دینامیت برای تخریب بتن مسلح بسادگی استفاده می شود. با شروع انفجار ، ستون های اصلی سازه بتنی و یا فولادی تخریب شده و از قسمت پایین شروع به فرو ریزش خواهد کرد.

در این روش ، محل قرار دادن مواد منفجره و زمان انفجار مواد یکی پس از دیگری بسیار اهمیت دارد. در روش انفجار معمولا مواد را در سمت چپ یا راست ساختمان کار گزاری میکنند تا پس از انفجار ، سازه به سمتی بیفتد که ساختمان های مجاور با آن فاصله بیشتری داشته و کمترین آسیب به سازه های مجاور وارد شود. 

روش تخریب انفجاری برای سازه های دیگری مثل پل های قدیمی ، تونل های فرسوده و برج ها نیز کاربرد دارد. و علت اصلی استفاده از انفجار این است که زمان تخریب را به چند ثانیه کوتاه میکند ، در حالی که در سایر روش ها ، تخریب یک برج ممکن است ماه ها طول بکشد.

در روش انفجار برای تخریب ساختمان ، کل سازه منفجر نمی شود، بلکه فقط قسمت های نگهدارنده ی ساختمان مثل ستون ها مورد هدف قرار میگیرد تا خود ساختمان با نیروی گرانش و وزن سنگینی که دارد تخریب و ریزش کند.

یک سازه ساده مانند دودکش را می توان در کمتر از یک روز برای تخریب با مواد منفجره آماده کرد. ولی آماده سازی سازه‌ های بزرگ‌تر برای تخریب انفجاری ممکن است تا شش ماه طول بکشد.

مواد منفجره برای تخریب ساختمانمزیت استفاده از روش تخریب ساختمان با مواد منفجره

بطور کلی در 2 مورد باید از انفجار برای تخریب سازه استفاده کنیم. یک زمانی که زمان زیادی برای عملیات تخریب ساختمان در اختیار نداشته باشیم و دوم وقتی که سازه بسیار مرتفع و مستحکم است ، مثل برج ها ، تونل ها و cooling tower و …

بنابراین 2 مزیت روش انفجار برای تخریب ساختمان عبارت است از :

1- تخریب سریع در چند ثانیه (البته کار گذاری مواد منجره و اماده سازی چند روز طول می کشد)

2- تخریب هر نوع سازه مرتفع و یا حتی بسیار مستحکم و مقاوم

 

تاریخچه تخریب ساختمان با انفجار

به عنوان بخشی از صنعت تخریب، تاریخچه انفجار ساختمان با توسعه فناوری مواد منفجره گره خورده است. یکی از اولین تلاش‌های ثبت شده برای انفجار ساختمان، تخریب کلیسای جامع تثلیث مقدس در واترفورد، ایرلند در سال 1773 با 150 پوند (68.04 کیلوگرم) باروت بود که مقدار زیادی مواد منفجره در آن زمان بود. استفاده از مواد منفجره باعث انفجاری کر کننده شد که بلافاصله ساختمان را به آوار تبدیل کرد.

اواخر قرن نوزدهم میلادی، نیاز به تخریب اولین آسمان‌ خراش‌ها داشتیم که ساختارهای پیچیده‌تر و ارتفاع بیشتری داشتند. این امر منجر به ملاحظات دیگری در تخریب ساختمان‌ها با مواد منفجره شد، مانند ایمنی کارگران و تماشاگران و محدود کردن آسیب‌های جانبی. با بهره مندی از در دسترس بودن دینامیت، یک ماده منفجره با سرعت بالا مبتنی بر شکل تثبیت شده نیتروگلیسیرین، و استفاده از تکنیک های مورد استفاده در انفجار سنگ، مانند انفجار ناگهانی چندین بار کوچک، روند انفجار ساختمان به تدریج بهتر شد.

پس از جنگ جهانی دوم، کارشناسان اروپایی تخریب، در مواجهه با پروژه های بازسازی عظیم در مناطق شهری متراکم، دانش و تجربه عملی را برای تخریب سازه های بزرگ بدون آسیب رساندن به ساختمان مجاور جمع آوری کردند. این منجر به ظهور صنعت تخریب شد که در نیمه دوم قرن بیستم رشد کرد. در همان زمان، توسعه مواد منفجره با سرعت بالا ، مانند RDX، و سیستم های شلیک غیر الکتریکی ترکیب شد تا در این دوره استفاده از روش تخریب ساختمان با انفجار بطور گسترده ای در صنعت تخریب مورد استفاده قرار گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *